Wat leuk dat u onze groepspagina bezoekt!

Welkom in de Taalklas

We zijn een gezellige, leergierige en enthousiaste Taalklas van 7 kinderen.
Juf Inke is onze leerkracht van maandag tot en met vrijdag.

Juf Mariëlle is ook bij ons in de klas. Zij helpt ons met het leren van de Nederlandse taal.

In de Taalklas zitten kinderen die nog niet zo lang in Nederland zijn. We besteden dan ook veel aandacht aan de Nederlandse taal. Hier ligt écht de nadruk op.
We leren de Nederlandse taal met behulp van interessante thema’s uit de methode Mondeling Nederlands. Natuurlijk wordt er bij ons in de klas ook flink gerekend en is er aandacht voor creativiteit.

Door al deze verschillende culturen leren we niet alleen met, maar ook van elkaar!

Wil je op de hoogte blijven van de dingen die wij doen in de Taalklas?

Kijk dan regelmatig op deze pagina voor leuke nieuwtjes en foto's!

Naar de Boerderij
D3783459 dc1d 4647 acc5 e28f24e197fb00001
Afgelopen woensdag zijn we met de taalklas een kijkje wezen nemen bij het melkveebedrijf van familie van Heeren. We werden verwelkomd door boer Theo en boerin Betty. Zij lieten ons alle kalfjes, koeien, stieren en paarden op de boerderij zien. Het was een leerzame en leuke ochtend!

Dirk Damsma Dirk Damsma
Fietsexamen groep7
F39945f1690e3c3a97cd2cf03249361a
PROFICIAT!!! Alle deelnemers geslaagd. Knap gedaan! Wij zijn trots op jullie. Hulpouders bedankt voor het posten langs de route. Ze kunnen nu veilig deelnemen aan het verkeer.

Bezoekje aan het ziekenhuis
611190d8c32922a26b4a1b532e8c2e61
Vorige week hebben we in de taalklas woorden geleerd over het thema: ‘het ziekenhuis’. Een bezoek aan het ziekenhuis kon daarbij niet ontbreken! We mochten een kijkje nemen in de prikkamer, de gipskamer en de speelkamer waar zieke kinderen toch kunnen spelen. Het was erg interessant en we hebben nu nog meer geleerd over het ziekenhuis!

Lindsey van der  Wijk Lindsey van der Wijk
Sinterklaaskasteel
Feb9efb7a5055398bc99108efe2542c2
Wauw wat hebben wij vandaag genoten!! Het Sinterklaaskasteel was een prachtige beleving! We hebben vandaag pepernoten gebakken met de pieten, het speelgoed getest in de pakjeskamer en de slaapkamers van de pieten en Sinterklaas gezien. Ook hebben we de goedheilig man zelf mogen bewonderen op zijn mooie bed. Daar waren we wel van onder de indruk. Mama’s, heel erg bedankt voor het meerijden!

Inke van der Wijst Inke van der Wijst
Naar de winkel en soep maken
22b86ca63991bbad8a66b6790e005f74
Afgelopen week hebben we in de taalklas veel nieuwe woorden geleerd over eten en aan tafel. We zijn met elkaar naar de supermarkt gegaan en hebben boodschappen gehaald voor een lekkere tomaten/paprika-soep. Terug op school zijn we samen de paprika's en tomaten in stukjes gaan snijden en hebben we er echte soep van gekookt. Ook hebben we samen de tafel gedekt. Het was gezellig en natuurlijk ook heel lekker!

taalklas