Wat leuk dat u onze groepspagina bezoekt!

Welkom in de Taalklas

We zijn een gezellige, leergierige en enthousiaste Taalklas van 7 kinderen.
Juf Inke is onze leerkracht van maandag tot en met vrijdag.

Juf Mariëlle is ook bij ons in de klas. Zij helpt ons met het leren van de Nederlandse taal.

In de Taalklas zitten kinderen die nog niet zo lang in Nederland zijn. We besteden dan ook veel aandacht aan de Nederlandse taal. Hier ligt écht de nadruk op.
We leren de Nederlandse taal met behulp van interessante thema’s uit de methode Mondeling Nederlands. Natuurlijk wordt er bij ons in de klas ook flink gerekend en is er aandacht voor creativiteit.

Door al deze verschillende culturen leren we niet alleen met, maar ook van elkaar!

Wil je op de hoogte blijven van de dingen die wij doen in de Taalklas?

Kijk dan regelmatig op deze pagina voor leuke nieuwtjes en foto's!

Lindsey van der  Wijk
Sinterklaaskasteel
Wauw wat hebben wij vandaag genoten!! Het Sinterklaaskasteel was een prachtige beleving! We hebben vandaag pepernoten gebakken met de pieten, het speelgoed getest in de pakjeskamer en de slaapkamers van de pieten en Sinterklaas gezien. Ook hebben we de goedheilig man zelf mogen bewonderen op zijn mooie bed. Daar waren we wel van onder de indruk. Mama’s, heel erg bedankt voor het meerijden!

Inke van der Wijst
Naar de winkel en soep maken
Afgelopen week hebben we in de taalklas veel nieuwe woorden geleerd over eten en aan tafel. We zijn met elkaar naar de supermarkt gegaan en hebben boodschappen gehaald voor een lekkere tomaten/paprika-soep. Terug op school zijn we samen de paprika's en tomaten in stukjes gaan snijden en hebben we er echte soep van gekookt. Ook hebben we samen de tafel gedekt. Het was gezellig en natuurlijk ook heel lekker!

Gepubliceerd in 'Blog van Taalk'

Inke van der Wijst
Boogie Woogie Piet - Kunst en Co
Vandaag zijn groep 3/4 en de taalklas naar kunst en co geweest. Daar hebben ze een speurtocht gedaan over de bekende schilder Piet Mondriaan. Daarna kregen ze een dansworkshop. We mochten de strakke lijnen van Piet Mondriaan na gaan dansen. Piet Mondriaan hield erg van Boogie Woogie muziek. Hier hebben we daarna nog een stuk losser op gedanst! Het was erg leuk. Kijk maar eens naar de foto's!

Gepubliceerd in 'Blog van Taalk'

taalklas