Wat leuk dat u onze groepspagina bezoekt!

Welkom in groep 1-2. We zijn een gezellige, leergierige en enthousiaste klas. Juf Elske is van maandag t/m vrijdag in de klas.
We gaan er samen een super leuk schooljaar van maken.

Wil je op de hoogte blijven van de dingen die wij doen in onze groep?
Kijk dan regelmatig op deze pagina voor leuke nieuwtjes en foto’s.

Elske Chatrou
Afsluiting thema eten en drinken
Afgelopen weken hebben we fijn gewerkt rondom het thema eten en drinken. Met als afsluiting dat de ouders en/ of opa’s en oma’s mochten komen eten in ons pannenkoeken restaurant. Vooraf hebben de kinderen een menukaart gemaakt en een aantal kinderen hebben de tafels heel mooi gedekt. Wauw! Wat deden de obers en de serveersters het knap. Ze serveerden de pannenkoek voor hun eigen gast, zonder te laten vallen. Natuurlijk moest er ook betaald worden in het restaurant. Wat was dit een leuke middag met zoveel gasten. De kinderen hebben genoten!

Bezoekje aan het restaurant
We zijn deze week al heerlijk in de klas aan het spelen in onze marktkraam en restaurant. Vandaag gingen we een bezoekje brengen aan een echt restaurant ‘ De eetkamer’. We hebben een kijkje mogen nemen in de keuken. Daar vertelde de kok wat hij allemaal deed. In de keuken hadden ze ook hele speciale lampen hangen. We mochten ook achter de bar gaan kijken. Daar vertelde de serveerster wat ze allemaal deed. Ten slotte mochten de kinderen nog even oefenen met het vasthouden van het dienblad.

Elske Chatrou
Start thema eten en drinken
Deze week zijn we gestart met het thema eten en drinken. Vandaag zijn we naar de markt geweest om ingrediënten te kopen voor de tomatensoep. Kinderen kregen een plaatje met daarop een afbeelding wat ze moesten zoeken en kopen bij de marktkraam. In de klas hebben we samen de soep gemaakt en natuurlijk daarna heerlijk van gesmuld. Volgende week donderdag gaan we een kijkje nemen in een restaurant.

Noord-en Zuidpool & Carnaval
We hebben het thema Noord- en Zuidpool afgesloten. Afgelopen vrijdag was het grote carnavalsfeest op school. Het was een groot feest met veel hossen, dansen en leuke optredens. Na de vakantie starten we met het thema eten en drinken.

Elske Chatrou
Een bezoekje aan de viswinkel.
We zijn al hard aan het werken rondom het thema Noord- en Zuidpool. We leren al een beetje welke dieren er op de Noord-en Zuidpool leven, hoe de mensen leven op de Noordpool en wat de mensen en dieren eten. We hebben vandaag ook een bezoekje gebracht aan de viswinkel, omdat er ook veel vissen leven op de Noord- en Zuidpool. We hebben gekeken wat er allemaal in de vitrines lagen, hoe je een vis kunt kopen, wat de verkoopster doet. Tot slot kregen we ook nog een stukje vis om te proeven. Het was erg leuk en leerzaam. Nu kunnen we in de klas ook fijn spelen in onze eigen viswinkel.

gr12