Elske Chatrou Elske Chatrou
Doe-ochtend
Abdde548953f2e2e4f788111762086f1
De laatste doe-ochtend van dit schooljaar zit er weer op. Dit keer werden er activititeiten gedaan rondom zomer/ vakantie. Kijk maar eens bij de foto's wat voor leuke dingen er weer gemaakt en gedaan zijn.

Sabine van Bakel
Uitstapje Maashorst
Fdaae8432fe8fd4217f45acc2e2b1394
Vandaag zijn groep 5 en 6 op stap geweest naar de Maashorst. Het waren BIJzonder leuke activiteiten en opdrachten. Het proeven van de verschillende honing, het bekijken van een bijenkast en bijenkorf, het ontdekken van de koningin, het proeven van nectar en nog veel meer. We hebben veel mogen leren en ervaren, waardoor er hoge betrokkenheid was bij de kinderen!

Lindsey van der  Wijk Lindsey van der Wijk
Laatste maandfeest van dit schooljaar
7a211c75 6f1d 44db a8bb ad0e644c456d00001
Vanmiddag hebben de kinderen van groep 1-2 en 3-4 fantastische optredens laten zien van het maandfeest mei en juni. Natuurlijk hebben we de jarige van deze maanden toegezongen en hebben onze geweldige presentatrices Nikki en Sera de hele show gepresenteerd. Dankjulliewel dames!

Schoolvoetbal jongens
7a040ec5983626039687d6226ff3d836

Gisteren hebben onze jongens geschitterd tijdens het schoolvoetbaltoernooi in de nieuwe shirtjes.
Ze hebben gestreden als leeuwen en het was heel gezellig.

We hebben 2 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 1 verloren.

Hieronder een kleine impressie!

"Daar bij die molen" groep 6-7-8
9a679b679ee6dd4310bf1ee6260ab6f4

Gisteren en vandaag zijn groep 6, 7 en 8 naar de Molen van Jetten geweest. Vanuit Kunst&Co waren er een viertal leuke workshops georganiseerd, waarvan de kinderen er in groepjes, drie workshops hebben gevolgd. Het was een muziekworkshop (muziek maken met hout), een beeldende workshop (met strakke lijnen en de kleuren rood, blauw en geel de Molen van Jetten naschetsen en inkleuren) en een technische workshop (assen maken met molens erop die ze middels oude fietsonderdelen echt konden laten draaien). Bij de laatste workshop mochten ze de molen bezoeken, een springtouw maken en een zelfgebakken pannenkoek eten. De zelfgemaakte springtouwen zijn mee naar school gegaan en alle kinderen en begeleiders hebben een zakje pannenkoekenmeel mee gekregen van de molenaar. Dat wordt smullen thuis!

Bij Kunst&Co zal er van 18 april t/m 15 juni een expositie van alle gemaakte kunstwerken worden gehouden. Ga dus gerust een kijkje nemen met de kinderen!

Dirk Damsma Dirk Damsma
nieuwe shirts voor OBS De Klimboom
650056e4da54712cb088bbb2ce06a78f

Vandaag zijn de nieuwe Klimboomshirts binnen gekomen.

Het jongens voetbalteam mag ze morgen als eerste dragen tijdens het schoolvoetbaltoernooi.

U kunt de shirts en de voetballers morgen bewonderen vanaf 13.45 uur op de voetbalvelden van UDI'19.

Met heel veel dank aan Kim. Ze heeft ontzettend veel tijd gestoken in het op tijd hier krijgen van de shirts.

Inline imageInline image

Dirk Damsma Dirk Damsma
Techno Promo in Cuijk groep 8
D709e8a52fd44d906d3e9a388adc3a52

Groep 8 heeft woensdagochtend 4 april in Cuijk bij Techno Promo kennisgemaakt met techniek.

In een flinke hal konden onder begeleiding van 3 vrijwilligers werkstukken worden gemaakt met een 3D-printer een laserzaag en andere aparaten.

Een aantal kinderen heeft een deel van een dak bedekt met dakpannen of een klein modelhuis in elkaar gezet.

Het geheel is opgezet om kinderen van de bovenbouw warm te maken voor technische beroepen.

En dat is zeker gelukt!!

Workshop 'Het grootste orkest'
374970ee8fe89372a091d744aa4fd2d3

Vandaag hebben de kinderen van groep 5, 6 en 7 de eerste muziekworkshop onder begeleiding van muziekdocent Willem Pluk gehad.

We hebben leren spelen op een trombone, trompet en een tambourijn. Groep 6 had het geluk dat ze gefilmd zijn door dtv Uden (oude Skyline), dit wordt vanavond uitgezonden rond 20.00 uur. De komende twee weken zijn we hier mee bezig op dinsdagmiddag.

De laatste dinsdag mogen de kinderen optreden voor een andere klas.  Hieronder een kleine impressie van deze eerste geslaagde workshop.

Elske Chatrou Elske Chatrou
Paaseieren zoeken
Eace716f3141b1a57f9ef6151e17c538
Vandaag was de paashaas langs geweest op De Klimboom. Alle groepen mochten paaseieren gaan zoeken in het bevrijdingspark. Er werden wel naar 100 paaseieren gezocht. Voor het harde werken kregen de kinderen nog een kleine verassing van de paashaas.

Inke van der Wijst Inke van der Wijst
Maandfeest maart
5b49a4bbb974e47198be7169fb990baa
Het maandfeest was ook dit keer weer een geslaagd feestje! Jorg en Noah boden zich last minute aan als presentatoren van de show. En wat hebben ze dat goed gedaan! Groep 5 en de taalklas verzorgden de optredens dit keer. We hebben kunnen genieten van dansjes, een toneelstuk, een gedicht over de lente en we hebben zelfs wat kunnen leren over aardbevingen. Kijk snel voor de foto’s!

ni