Schoolvoetbal jongens

Gisteren hebben onze jongens geschitterd tijdens het schoolvoetbaltoernooi in de nieuwe shirtjes.
Ze hebben gestreden als leeuwen en het was heel gezellig.

We hebben 2 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 1 verloren.

Hieronder een kleine impressie!

"Daar bij die molen" groep 6-7-8

Gisteren en vandaag zijn groep 6, 7 en 8 naar de Molen van Jetten geweest. Vanuit Kunst&Co waren er een viertal leuke workshops georganiseerd, waarvan de kinderen er in groepjes, drie workshops hebben gevolgd. Het was een muziekworkshop (muziek maken met hout), een beeldende workshop (met strakke lijnen en de kleuren rood, blauw en geel de Molen van Jetten naschetsen en inkleuren) en een technische workshop (assen maken met molens erop die ze middels oude fietsonderdelen echt konden laten draaien). Bij de laatste workshop mochten ze de molen bezoeken, een springtouw maken en een zelfgebakken pannenkoek eten. De zelfgemaakte springtouwen zijn mee naar school gegaan en alle kinderen en begeleiders hebben een zakje pannenkoekenmeel mee gekregen van de molenaar. Dat wordt smullen thuis!

Bij Kunst&Co zal er van 18 april t/m 15 juni een expositie van alle gemaakte kunstwerken worden gehouden. Ga dus gerust een kijkje nemen met de kinderen!

Dirk Damsma
nieuwe shirts voor OBS De Klimboom

Vandaag zijn de nieuwe Klimboomshirts binnen gekomen.

Het jongens voetbalteam mag ze morgen als eerste dragen tijdens het schoolvoetbaltoernooi.

U kunt de shirts en de voetballers morgen bewonderen vanaf 13.45 uur op de voetbalvelden van UDI'19.

Met heel veel dank aan Kim. Ze heeft ontzettend veel tijd gestoken in het op tijd hier krijgen van de shirts.

Inline imageInline image

Dirk Damsma
Techno Promo in Cuijk groep 8

Groep 8 heeft woensdagochtend 4 april in Cuijk bij Techno Promo kennisgemaakt met techniek.

In een flinke hal konden onder begeleiding van 3 vrijwilligers werkstukken worden gemaakt met een 3D-printer een laserzaag en andere aparaten.

Een aantal kinderen heeft een deel van een dak bedekt met dakpannen of een klein modelhuis in elkaar gezet.

Het geheel is opgezet om kinderen van de bovenbouw warm te maken voor technische beroepen.

En dat is zeker gelukt!!

Workshop 'Het grootste orkest'

Vandaag hebben de kinderen van groep 5, 6 en 7 de eerste muziekworkshop onder begeleiding van muziekdocent Willem Pluk gehad.

We hebben leren spelen op een trombone, trompet en een tambourijn. Groep 6 had het geluk dat ze gefilmd zijn door dtv Uden (oude Skyline), dit wordt vanavond uitgezonden rond 20.00 uur. De komende twee weken zijn we hier mee bezig op dinsdagmiddag.

De laatste dinsdag mogen de kinderen optreden voor een andere klas.  Hieronder een kleine impressie van deze eerste geslaagde workshop.

Elske Chatrou
Paaseieren zoeken
Vandaag was de paashaas langs geweest op De Klimboom. Alle groepen mochten paaseieren gaan zoeken in het bevrijdingspark. Er werden wel naar 100 paaseieren gezocht. Voor het harde werken kregen de kinderen nog een kleine verassing van de paashaas.

Inke van der Wijst
Maandfeest maart
Het maandfeest was ook dit keer weer een geslaagd feestje! Jorg en Noah boden zich last minute aan als presentatoren van de show. En wat hebben ze dat goed gedaan! Groep 5 en de taalklas verzorgden de optredens dit keer. We hebben kunnen genieten van dansjes, een toneelstuk, een gedicht over de lente en we hebben zelfs wat kunnen leren over aardbevingen. Kijk snel voor de foto’s!

Elske Chatrou
Doe-ochtend
Wauw! Wat hebben de kinderen weer veel leuke dingen gemaakt en gedaan met de doe-ochtend. Er waren verschillende creatieve, kook, buiten en sport activiteiten. Ook deze keer kwamen de bewoners en vrijwilligers van de Sint Jan weer op bezoek. Wat was het weer een fijne ochtend!!

Maandfeest 1 maart

Groep 6-7-8 heeft deze maand 'het Maandfeest' verzorgd. De presentatoren waren dit keer Emily en Aisha en ze hebben dit keurig aan elkaar gepraat.
Als eerst hebben we gezongen voor alle jarigen van de maanden januari en februari.

Tijdens dit maandfeest hebben kinderen wat verteld over het bezoek aan Den Haag, Madurodam en de Tweede Kamer.

Twee Engelse liedjes, die tijdens de lessen geoefend zijn, werden op het podium gezongen.
Ook hebben de kinderen van groep 8 laten zien wat ze met EHBO hebben geleerd.

Daarnaast was er nog ruimte voor dansjes en optredens,

De kinderen zongen, dansten en vertelden geweldig! We zijn trots!

Ook een flinke groep ouders van 6-7-8 hebben genoten en bedankt voor jullie komst.

Rik Korsten
Nieuwe prins en prinses op de Klimboom!

Afbeeldingsresultaat voor steek prins

Vanaf vandaag regeren tijdens de carnaval Prinses Emma d'n Uurste en Prins Benjamin d'n Uurste over de Klimboom.

Vandaag zijn ze officieel ingehuldigd door oud-prins Roan, oud-prinsessen Arwen en Sera en oud-adjudant Zebib.

Daarnaast is Shalan benoemd tot 'Knoergoeie Boomklimmer'. Hij heeft zich dit jaar positief onderscheiden.

Verder werd de middag ingekleurd door de kinderen van de Big-Event met een dansje.

Ook heeft de nieuwe dansgarde van de prins en prinses een prachtig optreden laten zien.

Een prachtig van de carnaval op de Klimboom!

ni