Groep 6-7

Deze pagina zullen we gedurende het schooljaar vullen en actualiseren.

Rik Korsten
Project 'Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek'

Vandaag is 'veilig op weg' in groep 6 geweest voor het project 'Blijf uit de dode hoek'.

Als eerst hebben de kinderen een voorlichting gehad met veel theorie over de dode hoek.

Daarna hebben de kinderen dit in de praktijk kunnen ervaren. We mochten met z'n allen in de vuilniswagen van SUEZ.

De kinderen weten waar ze goed op moeten letten en hebben twee vuistregels mee gekregen:
1. Blijf altijd rechts en ruim achter de vrachtauto. 2. Houd altijd minimaal 3 meter afstand tot de vrachtauto.
Het was erg leuk en vooral heel leerzaam.

Dirk Damsma
De 2e Kamer en Madurodam

Een geweldig interessante dag in Den Haag gehad. Kinderen hebben geleerd hoe een democratie werkt en zijn er allemaal zeer goed mee bezig geweest. Met dank aan onze 2 begeleiders, Nils en Bram van Prodemos.

En met dank aan de begeleidende ouders.

Dirk Damsma
Madurodam en de 2e Kamer
We zijn vandaag in Den Haag. Madurodam in de ochtend. De 2e Kamer in de middag.

Rik Korsten
Groep 6-7

Welkom in groep 6-7!

Wij zijn het schooljaar goed gestart met een gezellige groep kinderen. Dertien kinderen in groep 6 en tien kinderen in groep 7. Iedereen heeft al veel met elkaar samengewerkt en laten zien dat ze dat erg goed kunnen! De groep krijgt les van meneer Rik.
Op dinsdag, woensdag en vrijdag is LIO-stagiaire Esma ook in de groep. Er wordt veel samengewerkt met groep 7-8 van meneer Dirk. Alle kinderen uit groep 7 krijgen dan samen les, waardoor zij ook wel eens les krijgen van meneer Dirk, juf Eva of juf Manon.

Op maandag hebben de kinderen gym. Groep 6 gymt samen met de kinderen uit groep 5 bij de Tandem.
Groep 7 gaat samen met de kinderen uit groep 7-8 naar het Muzerijk, waar ze op de fiets naartoe gaan.

Drie middagen in de week hebben we IPC. De kinderen uit groep 6 werken samen met de kinderen uit groep 5 en de kinderen van groep 7 werken samen met de kinderen uit groep 7-8. Tijdens deze middagen wordt er, vaak in groepjes, gewerkt aan een thema.  Ze gaan zelf op onderzoek uit en komen zo van alles te weten!

Door de geweldige start van het schooljaar hebben wij er alle vertrouwen in dat het een super jaar moet gaan worden!

Vriendelijke groet,

gr67