Groep 6-7

Deze pagina zullen we gedurende het schooljaar vullen en actualiseren.

Rik Korsten
Afsluiting Gelukslessen

Vandaag is het natuurlijk de laatste schooldag, maar ook de allerlaatste geluksles van dit jaar.

We zijn het dorp in gegaan en hebben 'geluk' doorgegeven aan andere mensen.

Wat we geleerd hebben tijdens de lessen hebben de kinderen vandaag overgebracht.

Ten slotte hadden de kinderen nog extra geluk, want ze werden op een lekker ijsje getrakteerd.

Schoolsportolympiade groep 7
De kinderen van groep 7 hebben zich tijdens tijdens de Olympiade in het sportpark van hun sportiefste kant laten zien. Zwemmen, handbal, biathlon, voetbal, volleybal, rugby, honkbal, wielrennen. Deze sporten werden gisteren fanatiek beoefend door de Klimbomers. Mireille, Franka, Tom en Janic. Hartstikke bedankt voor jullie begeleiding.

Fietsexamen groep7
PROFICIAT!!! Alle deelnemers geslaagd. Knap gedaan! Wij zijn trots op jullie. Hulpouders bedankt voor het posten langs de route. Ze kunnen nu veilig deelnemen aan het verkeer.

Het verhaal van Joop Gobes over de oorlog

Joop Gobes heeft de 2e Wereldoorlog meegemaakt als Joodse jongen. Hij heeft bijna al zijn familieleden verloren in de oorlog. Zelf zat hij ondergedoken bij een familie in Leeuwarden. Hij liet de kinderen een boek zien met alle namen van de in de oorlog overleden Joden. Daarnaast had hij de fotocamera bij zich waarmee zijn vader de laatste foto van hem heeft gemaakt in 1942. Hij vertelde ook over de jodenster die de Joden moesten dragen in de oorlog. Groep 7-8 heeft ademloos geluisterd naar het indrukwekkende verhaal van hem.

Wandeling wijstgronden
Onder leiding van 3 ervaren IVN gidsen heeft groep 7 de wijstgronden van Uden verkend. Een heel speciaal gebied, deels erg vochtig, deels droog, met een bijzondere plantengroei. Een leuk maar vooral leerzaam uitstapje.

gr67